Farvel L.A., goddag til Camarillo, Solvang og San Simeon

I dag kunne vi så sige farvel til L.A. Vi har oplevet lidt i L.A., men der har ikke været tid nok til at se det hele, men måske vi kommer til at opleve det en anden gang, men det bliver ikke med mig bag rattet.

Vi kørte tidligt i morges, vi oplevede et rimeligt langt stykke med kø kørsel, men efterhånden som vi kom ud af L.A. – som for øvrigt er en pæn stor by, som har næsten ligeså mange indbyggere som Danmark. Vi kørte lige ud til Malibu, hvor vi fik vores morgenmad og bilen fik også noget at drikke. Så skyndte vi os videre til Camarillo som har et stort Premium Outlet, her fik guldklumpen et par shorts, en skjorte og et par vans, og hvis vi købte et par vans mere, så fik vi 50% rabat, så jeg købte da også et par vans.

Derefter gik turen til den gamle dansker-by Solvang. Solvang blev grundlagt i 1911. Som slægtsforsker, får man altså en klump i halsen, når man tænker tilbage på de gamle danskere som valgte at tage med skib over det store hav, og derefter med prærievogn eller til hest tværs over USA for at finde sig et sted at slå sig ned. Langt væk fra sin familie som blev tilbage i gamle Danmark.

Det var sjovt at se en by med danske gadenavne, Rundetårn, en gammel dansk mølle og meget mere. Der skal nok komme billeder på bloggen. Vi skulle naturligvis ind i det danske bageri og have en Rumball (Romkugle) og vi fik et glas vand med is. Så skulle der lige soldes lidt og vi skulle også have noget mad. Maden fik vi i Tower-pizza, det er en restaurant som naturligvis har til huse i Rundetårn.

Det blev lidt sent inden vi kom videre, vi skulle videre op til San Simeon. Fra Solvang til San Simeon er der 165 km, vi kørte både i bjerge og dale, langs kysten og inde i landet. Vi oplevede både blå himmel med sol, og gråt vejr med tendens til regn, der kom 10 dråber, og kort efter flot blå himmel med solen som skinnede lige nøjagtig ind fra siden, så solbrillerne hjalp ikke meget.

Vel fremme i San Simeon, fik vi anvist vores værelse, fik pakket ud, og vi blev enige om at skynde os ned for at se solnedgangen over Stillehavet, vi nåede det næsten, men til gengæld fik vi set nogle sæler ude i vandet, men kun sådan lige 4-5 minutter, så var de også væk. Vi gik helt ned til stranden, guldklumpen skulle naturligvis ud og dyppe tæerne, faktisk kom der en pænt stor bølge så hun stod i vand til over knæene.

Vi blev enige om at gå tilbage til motellet, da det var rimeligt koldt. Det er svært at forestille sig, at det lidt længere syd på er omkring 26 grader, mens det her i San Simeon kun er 15 grader.

I morgen tidlig skal vi tidligt afsted igen, vi vil lige smutte ned til Stillehavet og dyppe tæerne igen, inden turen går mod nord. Vi skulle have kørt nordpå af Highway 1, men den er delvist lukket på grund af den strenge vinter de har haft på disse kanter. Flere steder er vejen styrtet i havet, og det samme er med broen ved Big Sur, den eksistere ikke mere, den del af Highway 1 er først færdiglavet i september 2017 – øv det er godt nok ærgerligt, men i morgen skal vi altså op til Monterey ad Highway 101.

 

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar