Golden Gate Bridge og Mendell Battery

Sidste dag i San Fransisco, ja Californien, dagen blev brugt med at tage til Golden Gate Bridge, vi skulle med bussen derud. Bus nr. 2 (76x) fik vi vores egen private guide. Jock eller John (vi kalder ham for J), stod ved busstoppestedet, og han kunne da godt høre at vi stod og diskuterede hvad vi skulle, han mente vi kom fra Holland, men vi måtte skuffe ham ved at sige at vi kom fra Danmark.

J sagde at hvis vi skulle til Golden Gate Bridge, så skulle vi med samme bus som ham, og da bussen kom og vi fik sat os, så sad han og fortalte som området vi kørte igennem, og han fortalte os at vi ikke skulle stå af på denne side af broen, vi skulle heller ikke stå af efter broen, nej vi skulle køre med bussen om på den anden side af højdedraget, for så ville vi virkelig få noget at se. Han fortalte os også at kvarteret vi kørte igennem var det spanske kvarter, og at det blev til militærets område, og at det rent faktisk var det dyreste kvarter i hele San Fransisco, vi sammenlignede det med Strandvejen i København eller Whiskybæltet.

Vi fortsatte over broen, mens J fortalte en masse, og ganske rigtigt da vi kom over broen og på vej op over bjerget så skal jeg da lige love for, at vi fik en utrolig flot udsigt at se. J fortalte os at det var den perfekte dag vi tog til Golden Gate, for det var yderst sjældent at vi fik sådan et flot solskin. For det meste så var der havgusen som kom ind fra vest til broen og videre ind i San Fransisco-bugten.

J  stod af bussen før os, men han sagde at vi ville ikke være i tvivl om hvor vi skulle stå af, og så skulle vi bare lige over vejen, og 10 minutter efter ville vores bus kører tilbage mod Golden Gate. Vi var bare ikke helt klar over hvor han mente, så vi stod af oppe ved Mendell Battery, og så stod vi da og nød udsigten, tog en masse billeder, og vi ventede i mere end 10 min. der kom ingen bus, så vi gik ned af vejen til vi kom en parkeringsplads, og så gik vi videre af en sti, vi satte os på en bænk, og Maiken fandt ud af at bussen ville komme kl. 11.20, ,så vi gik tilbage igen og ventede atter på bussen. Den kom også og vi kørte ned til byen med stranden, vi ved ikke hvad byen hedder, men stranden hedder Rodeo Beach. Maiken spurgte chaufføren om han kørte retur til San Fransisco, og det gjorde han, så vi blev bare siddende.

Da vi kom over på den anden side af Golden Gate Bridge, stod vi af og vi gik en tur rundt i området, og så gik vi over broen, vi ville kun have gået ud til midten, men vi fortsatte til den 2. pylon og vendte om og gik tilbage igen. Vi fik købt 2 cookies med chokolade, og en lemonadevand hver. Jeg skulle lige en tur på det lille hus og Maiken satte sig og ventede på mig. Da jeg var retur igen, blev vi enige om at vi skulle gå retur til byen, vi skulle lige forbi og se Palace of fine arts Theatre. Mens vi gik blev vi da enige om at vi skulle da gå langs stranden med bare fødder i vandkanten. Hold op hvor var det koldt, men man vænnede sig til det ret hurtigt, og hold op hvor var der mange mennesker med deres hunde. Det er i grunden dejligt at amerikanerne er så åbne overfor at tage sin hund med på stranden, selvfølgelig holdt man lige øje med at der ikke lå noget på stranden som ikke skulle være der, og at hundene ikke rystede sig når man gik forbi, men der var INGEN sure miner nogen steder.

Fra stranden gik vi op til Palace of fine arts Theatre, det var det eneste der ikke var blevet revet ned efter jordskælvet i 1906, derfra gik vi mod Fisherman Wharf og Pier 39. Vi havde fået meget sol på turen, så vores arme var mørkerøde og det samme var ansigt og nakke, så vi gik faktisk langs husmurene for at holde os i skyggen, men endelig nåede vi frem til et andet sted af Fishermans Wharf, det havde vi ikke set før. Da vi kom om til den del af Fishermans Wharf som vi kendte, så skulle vi da lige have en clam chowder hver, og til jer der ikke ved hvad det er, så er det en krabbesuppe med kartoffelstykker i, man kan godt få det i et udhulet brød, det beskrev jeg vist forleden dag, så det vil jeg ikke træde vande i mere.

Efter indtagelse af suppen, fortsatte vi til Pier 39, vi skulle lige have købt de sidste souvenir. Så ventede pandekagerne hos IHOP, vi skulle da lige have nogle pandekager når ikke vi kunne få noget morgenmad hos dem. Vi bestilte 2 milkshakes, og 2 gange pandekager – 1 med bananer og Nutella og 1 med jordbær og flødeskum samt 2 glas Pepsi. Da alt det var indtaget var vi så mætte at vi knapt nok kunne rokke med ørerne, vi fik betalt og gik tilbage til hotellet, hvor vi lånte noget Aftersun og en bagagevægt – vi har nemlig haft vores bange anelser om vi havde for meget overvægt. Det har vi gudskelov ikke. Jeg har dog en plade til patchwork som jeg ikke kan have i min bagage, men jeg håber på, at jeg kan have den med ved siden af som håndbagage – kryds venligst fingre for det.

Nu har vi fået pakket sammen, og jeg har 22,25 kg og Maiken har næsten det samme, vi må have 23 kg med som indchecket bagage og 8 kg i håndbagage samt en computertaske, det sidste har vi dog ikke, men jeg håber at jeg må have pladen med alligevel.

I morgen går turen tilbage til San Fransisco lufthavn, vi skal flyve kl. 19.00, det tager 11 timer at flyve til Frankfurt hvor vi skal mellemlande og 2 timer fra Frankfurt til København.

Først skal vi tidligt op og ned i IHOP og have noget morgenmad, og så skal vi tjekke ud inden kl. 11.00, og så er det på tide at vi skal finde ud til lufthavnen, vi skal være der 3 timer før, så vi ved ikke rigtigt hvad vi skal lave indtil da. Nå det får vi nok at se.

Jeg skal nok skrive undervejs om turen. Jeg ved ikke om der kommer nogle billeder, men det gør der lige straks fra turen i dag. Det er god nat her fra San Fransisco.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar